Setiap ahli pasaran kewangan adalah berminat untuk menerima keuntungan dan tidak mengalami kerugian. Anda sentiasa ingin mendapatkan lebih banyak lagi dan kurang kerugian. Dalam usaha untuk memaksimakan pengurangan risiko dan meningkatkan keuntungan daripada suatu strategi dagangan, anda perlu meramal pergerakan harga aset dan membeli opsyen dengan tempoh tamat yang optimal dengan cara yang tepat pada masanya.

Sememangnya, ia agak sukar untuk meramalkan arah pergerakan sebut harga, terutamanya jika anda hanya bergantung kepada nasib anda dan bukannya analisis yang mendalam dan profesionalisme. Hanya selepas membangunkan strategi dan melakukan pengoptimuman yang betul bagi sistem yang mana akan menghasilkan lebih daripada 60% daripada urus niaga yang menguntungkan, seorang peniaga boleh mengharapkan pertumbuhan beransur-ansur bagi simpanan beliau. 875545

Keuntungan dagangan akan membawa kepada kaedah yang berkesan untuk pengurusan modal. Seorang peniaga yang bekerja dengan opsyen binari perlu sentiasa tahu apa yang perlu dilakukan jika ramalan beliau ternyata adalah salah. Beliau mesti mempunyai beberapa pilihan yang akan membolehkan pengurangan kerugian secara maksima dan, mungkin, memperolehi pendapatan.

Kelemahan pilihan binari adalah suatu set peralatan kecil yang membolehkan pengelakkan kerugian dengan efektif dalam proses dagangan secara berkesan. Sebagai contoh, seorang peniaga Forex boleh mengharungi penggunaan pinjaman dan menutup keuntungan penetapan kedudukan dengan menggunakan tahap berhenti untuk mengurangkan kerugian. Peniaga opsyen binari tidak mempunyai pilihan demikian. Beliau terlebih dahulu sudah mengetahui akan jumlah pendapatan atau kerugian yang mungkin dan tidak boleh mempengaruhi keadaan jika kontrak sudah dibeli. Meskipun dengan beberapa batasan, terdapat beberapa kaedah yang membolehkan anda untuk mengalami sedikit kerugian dan beroleh pendapatan lebih kerap.

Pelaburan berbalik

Mari kita bercakap tentang salah satu daripada tiga panduan berkesan yang digunakan oleh para peniaga di mana-mana pasaran dengan tidak mengambil kira broker manakah anda bekerja. Idea meminimumkan risiko mencadangkan agar membuka kedudukan di arah yang bertentangan dengan kedudukan yang sedia ada yang berwarna merah. Misalnya, peniaga itu telah membeli kontrak Put bernilai $10. Beliau melihat bahawa ramalan itu salah dan harga instrumen kewangan bergerak terhadap trend yang diramalkan. Dalam usaha untuk mengurangkan kerugian, peniaga itu boleh membeli opsyen Call. Salah satu urus niaga tersebut sudah pastinya akan menguntungkan. Maka, ahli pasaran boleh membayar pampasan sehingga 75% daripada kerugian yang dialaminya. 65454554

Kebanyakan peniaga menggunakan kaedah ini bagi mengurangkan kerugian sebagai sebahagian daripada strategi dagangan utama mereka. Kaedah ini berfungsi dengan mudah. Sebagai contoh, anda membeli opsyen Call. Beberapa minit sebelum waktu tamat tempoh, peniaga perlu melihat keadaan semasa. Jika pasaran menuju ke arah yang betul, tiada apa yang perlu dilakukan. Jika peniaga melihat bahawa opsyen itu akan menjadi kerugian 100%, beliau perlu membeli kontrak Put pada harga yang sama. Apabila opsyen tersebut akan menutup keuntungan yang diperolehi, pampasan kerugian separa akan berlaku.

Strategi dagangan ini tidaklah begitu berkesan tetapi ia mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Ia membolehkan untuk membuka sebilangan urus niaga yang kecil pada siang hari dan peniaga tersebut tidak perlu menghabiskan banyak masa terhadap analisis dan kawalan ke atas kedudukan yang dibuka. Strategi ini juga stabil.

BERI MAKLUM BALAS