Bekerja dalam pasaran kewangan pertukaran luar (‘off-exchange’) adalah satu proses yang rumit yang memerlukan peniaga untuk menjadi berpengetahuan, berpengalaman, mampu untuk membuat keputusan yang pantas dan mengekalkan keadaan psikologi stabil pada setiap masa. Dalam usaha untuk mengendalikan opsyen binari dengan berjaya, anda memerlukan strategi yang baik dan sedikit masa untuk menganalisis dan memilih tempoh yang optimum bagi penamatan tempoh opsyen tersebut.

Kelebihan dagangan opsyen binari adalah bahawa seseorang peniaga itu mengetahui terlebih dahulu apakah keuntungan atau kerugian yang beliau akan perolehi selepas masa yang tertentu. Tidak perlu untuk menjejak perubahan sebut harga seterusnya dan melakukan sesuatu untuk mengurangkan risiko atau meningkatkan potensi keuntungan selepas membeli sesuatu opsyen. Beliau hanya perlu menunggu sehingga masa tamat tempoh.

5343222

Kerumitan bagi proses menjana wang pada opsyen binari adalah carian seketika bagi memasuki pasaran dan mewujudkan satu tempoh optimum apabila suatu kontrak boleh dikuatkuasa. Dalam usaha bagi memaksimumkan pemudahan analisis dan proses melakukan ramalan yang tepat, majoriti strategi perdagangan, kaedah, dan idea-idea menjadi automatik. Para peniaga dan pengaturcara perisian kerap mencipta perisian automatik yang boleh menganalisis pasaran secara bebas, menjana isyarat dagangan, malah membuat tawaran.

Beberapa kaedah untuk kerja yang berjaya di pasaran

Menggunakan pakar, penasihat, dan sistem perdagangan automatik akan bermula sebaik sahaja selepas perisian yang berkaitan telah diperkenalkan di pasaran dan selepas broker meluluskan penggunaan robot dalam dagangan.

Seorang peniaga sentiasa boleh memilih kaedah yang paling mudah untuk berdagang daripada tiga mod yang boleh digunakan:

  1. Kerja bebas sepenuhnya yang bermaksud bahawa ahli pasaran tidak menggunakan sebarang arahan daripada alat analisis dan melakukan segala urus niaga secara bebas. Kelemahan kaedah dagangan ini adalah bahawa ia memerlukan banyak masa daripada seorang peniaga yang diperlukan untuk menganalisis situasi dan membuat keputusan. Kelebihannya pula ialah peniaga tersebut mempunyai kawalan penuh ke atas proses kerjanya di pasaran;
  2. Menggunakan penasihat. Biasanya pakar boleh bekerja dalam dua mod: automatik dan separa automatik. Dalam mod separa automatik, seorang peniaga akan menerima pemberitahuan pada masa yang sesuai untuk melakukan urus niaga. Pemberitahuan demikian boleh diterima melalui e-mel, melalui SMS, atau dipaparkan dalam terminal dagangan anda;
  3. Dagangan automatik melibatkan pengganti seorang peniaga sepenuhnya. Pengguna bagi sistem automatik hanya perlu membuka satu akaun dengan broker, menyimpan wang di dalamnya, mencari seorang penasihat dan melancarkannya. Pakar akan menganalisis pasaran dan melakukan urus niaga secara bebas.

534533463433

Kelebihan utama bot  yang berkesan yang digunakan dalam dagangan opsyen binari adalah bahawa ia boleh memperolehi wang walaupun untuk orang-orang yang tidak dapat memahami langsung idea bagi urus niaga tersebut. Pengguna itu adalah bebas daripada masalah dan peleraian tugas yang berkaitan dengan pasaran kewangan sehingga ke tahap beliau tidak perlu untuk mengawal fungsi penasihat dan hanya menyemak simpanan dan mengeluarkan keuntungan. Namun, sudah tentunya, robot boleh melakukan operasi dakwat merah dan juga mungkin kehilangan keseluruhan simpanan pengguna. Untuk mengelakkan hal ini, adalah perlu untuk memahami segala butiran prosedur keputusan yang digunakan oleh penasihat, melakukan pengoptimuman biasa, dan mengeluarkan keuntungan dengan kerap.

BERI MAKLUM BALAS