Lazimnya, mereka yang baru bermula lebih gemarkan analisis fundamental. Alasan bagi penolakan kaedah teknikal adalah pada asas matematik dan terma geometrinya. Ramai orang berfikir bahawa maklumat tersebut tidak mudah untuk dibaca dan dianalisis.

Analisis teknikal memastikan suatu keuntungan dalam sebilangan besar keadaan dan dengan kebarangkalian 60-80%. Ini adalah satu prestasi yang amat menarik. Kebanyakan sistem dagangan adalah berdasarkan kepada mekanisme yang agak mudah untuk difahami, dan dalam jangka masa yang lama, membuatkan ia lebih mungkin untuk memperolehi keuntungan yang lebih besar. 885444

Analisis fundamental memerlukan pengetahuan yang luas mengenai evolusi pasaran dalam tempoh masa yang panjang dan pemahaman korelasi serta prinsip-prinsip dinamiknya. Dalam usaha untuk mengemudi keadaan semasa pada tahap yang cekap, anda perlu memahami pembangunan ekonomi dalam konteks hubungan antara negara dan dalam kebanyakan negara.

Ia adalah penting untuk memahami gambaran keseluruhan secara pantas mengenai berita tentang ekonomi dan situasi sosial dunia dan ramalan pakar-pakar tidak mencukupi untuk membuat pengiraan yang boleh dipercayai mengenai trend perubahan dalam harga aset. Sebaik-baiknya, analisis fundamental perlu dilakukan oleh pakar-pakar yang memiliki profil pengajian tinggi yang sewajarnya. Atau, sekurang-kurangnya, oleh mereka yang amat berpengetahuan yang sanggup menghabiskan masa berjam-jam untuk memahami prinsip-prinsip sedemikian sebagai tambahan kepada maklumat yang berkaitan.

Satu situasi yang serupa boleh dilakukan untuk suatu projek pembinaan. Jika anda menetapkan untuk membina sebuah rumah untuk didiami dengan selesa selama bertahun-tahun, anda memerlukan asas yang kukuh dan bahan-bahan yang berkualiti. Persediaan yang rapi untuk hasil yang tahan lama dan sangat berkesan adalah analisis fundamental. Jika anda ingin membina sebuah kabin musim panas sebagai persediaan apabila tiba musimnya, hanya pasangkan dinding papan, lindunginya dengan atap dan pindah masuk ke dalamnya. Ini adalah analisis teknikal. Ia memberikan hasil di sini dan sekarang, hampir tanpa adanya latihan terlebih dahulu. 8787755

Daripada perkara di atas, dapat disimpulkan bahawa asas-asas analisis teknikal dan fundamental apabila berdagang opsyen binari adalah agak serupa jika berkaitan dengan prinsip-prinsip utama yang digunakan untuk dagangan oleh beberapa bursa saham. Selain itu, analisis terperinci mengenai kaedah tersebut akan membawa kepada kesimpulan bahawa analisis fundamental adalah rumit dan memerlukan pengetahuan yang mendalam tentang pelbagai bidang sosial, ekonomi dan kewangan. Manakala analisis teknikal adalah lebih konkrit dan boleh difahami tanpa persediaan.

BERI MAKLUM BALAS