Dagangan opsyen binari sedang pantas mendapat populariti. Ini dibantu oleh beberapa kelebihan yang ketara ke atas perdagangan saham klasik. Pertama sekali, analisis pasaran akan kurang menggunakan usaha dan masa. Kedua, tahap keuntungan dengan opsyen binari adalah lebih tinggi dan risiko kerugian adalah lebih kecil. Memandangkan opsyen tersebut adalah agak berbeza daripada bursa saham tradisional, ia akan menjadi menarik untuk membandingkan kedua-dua kaedah analisis yang digunakan oleh peniaga dan mengetahui yang mana satu akan membantu peniaga opsyen dengan lebih baik dan membimbing mereka untuk berjaya.

Prinsip-prinsip analisis

Semua prinsip-prinsip analisis yang digunakan dalam pasaran saham boleh dibahagikan kepada fundamental dan teknikal.

Analisis fundamental menangani trend global dalam politik dan ekonomi. Ia mengambil kira sebarang peristiwa yang boleh memberi kesan kepada dinamik harga dan ketersediaan aset. Untuk mencapai tahap pemahaman yang dapat menjamin keuntungan urus niaga yang tinggi secara konsisten, seseorang itu bukan sahaja memerlukan masa yang lama untuk mendidik diri sendiri dan menguasai prinsip-prinsip prestasi pasaran. Malahan, anda juga perlu mempelajari subjek ramalan anda dengan teliti, contohnya aset. 488855

Analisis teknikal adalah suatu subjek metodologi: peniaga akan terus menilai graf yang mencerminkan perubahan harga. Ramai yang percaya bahawa turun naik pada graf agak sensitifnya mencerminkan sebarang perubahan, tanpa mengira asal-usulnya dan tidak perlu untuk menghabiskan masa dan usaha untuk mempelajari apa-apa maklumat lain.

Pemain pasaran opsyen binari serta peniaga forex atau bursa saham sangat berminat dengan cara yang boleh dipercayai dan pantas bagi meramalkan dinamik harga. Berdasarkan kepada keperluan dan spesifikasi bagi setiap jenis dagangan, ia boleh dianggap bahawa opsyen binari tidak memerlukan apa-apa kajian terperinci mengenai trend. Memandangkan objek transaksi adalah arah perubahan tanpa mengambil kira jumlah dan perbezaan harga.

Peniaga mahir akan menjalankan analisis menyeluruh untuk meramal tingkah laku harga pada masa hadapan. Semua andaian adalah berdasarkan kepada graf harga aset.  Dan hanya selepas latihan demikian, mereka akan membuat keputusan mengenai apakah opsyen dan pada masa manakah untuk membeli.

BERI MAKLUM BALAS